Petra Vonk heeft haar  carrière besteed aan het bestuderen en perfectioneren van de kunst van het breien. Deze Nederlandse textielontwerpster begon haar Amsterdamse ontwerpstudio in 1997 na haar afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven. Aanvankelijk werkte zij als ontwerpster van gebreide stoffen voor internationale merken, maar zij raakte gefrustreerd door de vergankelijkheid van de mode en begon zich te concentreren op de schaalvergroting van haar gebreide werken voor gebruik in interieurs en architectonische projecten.

Door technologie te combineren met traditioneel breiwerk, creëert Petra vaak nieuwe en onverwachte concepten en toepassingen. Door het gebruik van herhaling in abstracte patronen, experimenteren haar ontwerpen met transparantie. Haar designobjecten hebben expressieve visuele en tactiele kwaliteiten met de nadruk op functionaliteit, of het nu is om de akoestische eigenschappen van een ruimte te verbeteren of intimiteit binnen een interieur te bieden door ondoordringbare grafische patronen.

© FiltzFelt

PLECTERE akoestisch textiel design is een geluidsabsorberend divider systeem dat de oplossing biedt voor een prettig en gezonde werkomgeving. Een te lange nagalm in een kantoor beïnvloedt de sfeer, concentratie en de geluidsbeleving. Dat leidt tot vermoeidheid en een vermindering van de productiviteit. PLECTERE tempert het geluid door zijn uitstekende akoestische eigenschappen en draagt bij aan een betere focus en concentratie van de werknemers.

 

PLECTERE kan worden ingezet om semi-transparante scheidingen te maken in ruimtes om zo verschillende werkeenheden te creëren. Door zijn transparantie geeft PLECTERE de gebruiker de mogelijkheid om ruimtes af te bakenen zonder deze plek hermetisch af te sluiten. PLECTERE heeft een bijzonder effectieve akoestische werking door zijn 3D structuur.

 

De wol die voor PLECTERE wordt gebruikt is afkomstig van een kudde Kempische heideschapen in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Na het wassen en vilten wordt dit prachtige Nederlandse vilt in onze werkplaats in Amsterdam met de hand tot de PLECTERE wanden gevlochten.