Veel interessante mensen en bedrijven zijn er dit jaar op de Dag van de Wol. Er is veel informatie over verven met planten. Daarnaast verschillende ontwerpers en organisaties die er alles aan doen om de wol weer de plaats te geven in Nederland die ze verdiend.Wol bespreken op de Dag van de Wol met Marieke Janssen

 

Op de Dag van de Wol (o.a.) is altijd ruimte geweest voor wolbesprekingen. Daarbij konden mensen met hun wol komen en bespraken we de eventuele problemen maar ook de mogelijkheden van de betreffende wolsoort.

Dit jaar gaan we dat weer oppakken. Marieke Janssen gaat dit doen. Zij is Nederlands kampioen woolhandling. Ze gaat verschillende vachten beoordelen, maar jullie kunnen allemaal eigen of gekochte vachten meenemen waar je iets over wilt weten en hoe die het beste kunt behandelen zodat de wol een meerwaarde krijgt.

Gebruikers worden gelukkig steeds kritischer op wat ze kopen. Een heel goede vooruitgang. Maar dat betekent dat ook de fokkers liever voor hun wol moeten zijn. Lees meer: 

Shetlandfokkers opgelet!
Inzameling van shetland wol tijdens de Dag van de Wol

 

Op de Dag van de Wol wordt door Wools of Holland shetlandwol ingezameld.

Schone wol, zonder buikwol en stro/hooi brengt € 10,- per kg op. Als er stro/hooi inzit dan €5,- per kg.