De textiel-en modesector kan en moet bijdragen aan het herstel van ecosystemen en onze gezondheid, naar de toekomst toe moeten we zorgen voor veel minder tot geen schadelijke neveneffecten. Stichting Fibershed Nederland is opgericht om het realiseren van deze belangrijke transitie te initiƫren en ondersteunen.

 

Stichting Fibershed Nederland zet zich in om de impact van bestaande en nieuwe initiatieven te vergroten. Als ketenregisseur helpen wij gezamenlijk verschillende organische grondstoffen te identificeren, te verbouwen en te verwerken in een lokale waardeketen tot biologisch afbreekbare textiel en kleding. Hierbij staat het beschermen van bodem en biodiversiteit voorop.

Stijntje Jaspers

Na ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende creatieve functies in de internationaal opererende Nederlandse mode-Retail branche zet zij zich nu volledig in voor circulaire textiel en kleding. Als mede-oprichter en bestuursvoorzitter van Stichting Fibershed Nederland focust zij zich op het vertalen van creatieve concepten en vooruitstrevende visies naar de praktische realiteit, door transparante en interdisciplinaire samenwerkingen.

 

Martine Nieuwenhuis

Met ruim 20 jaar ervaring in conceptontwikkeling & projectmanagement in de internationale creatieve industrie als marketing en e-commerce expert, richt zij zich nu volledig op een nieuw modesysteem. Met Good Brand Guru, een internationaal platform dat duurzaamheid-pioniers en verander-leiders uit de internationale mode en textielindustrie samenbrengt en Stichting Fibershed Nederland waarvan ze mede-oprichter is en binnen het bestuur de rol van secretaris op zich neemt.

 

Ingeborg Braaksma

Meer dan 40 jaar ervaring in de kledingindustrie met het ontwikkelen van stoffen, prints, kleding en het samenstellen van volledige collecties. Gewerkt voor diverse merken en Retail organisaties met een dwarsdoorsnede in doelgroepen en productcategorieƫn. Een positieve doorzetter met creatief, commercieel, technisch en analytisch vermogen. In staat anderen te mee te nemen en gewenste resultaten te behalen.