Christien Meindertsma verkent in haar werk grondig het leven van producten en grondstoffen. Soms is het resultaat van haar projecten de neerslag van een proces zelf. In andere gevallen leidt haar onderzoek tot commerciële producten. Zorgvuldig onderzoek en documentatie, thema's van lokale productie en ondergeëxploreerde bronnen kenmerken haar werk. Meindertsma probeert processen bloot te leggen die door de industrialisatie in de vergetelheid zijn geraakt en aan te zetten tot een dieper begrip van de materialen en producten die ons omringen.

Zo documenteerde ze in haar boek PIG 05049 (2007) alle producten die van één varken zijn gemaakt. Meindertsma onderzocht het verband tussen grondstoffen en de alledaagse producten die ons omringen, en onthulde een netwerk tussen bron en consument dat steeds onzichtbaarder is geworden.

Op dit moment in opdracht van de gemeente Rotterdam doet zij onderzoek naar de kwaliteit van de wol. Ze gebruikt hiervoor wol van de Rotterdamse schaapskudde van Martin Oosthoek. Ook maakt ze stalen van mogelijke toepassingen. In 2022 worden deze stalen in de stad tentoongesteld. Van de restanten van de productie van de stalen heeft het Hollands Wol Collectief samples gemaakt. Zo krijgt alle wol een mooie bestemming.

In 2010 maakte zij het project One Sheep Sweater waarbij een serie van 20 truien werd gebreid van de wol van individuele merinosschapen uit Aerle Rixtel,. Zowel het spinnen van het garen als het breien gebeurde op een kleinschalige industriële manier. Hoewel de truien op identieke wijze zijn gemaakt, is elke trui verschillend; de individuele kwaliteit van de wol van elk schaap komt tot uiting in de grootte, kleur en textuur.

De schapen werden voor en na het scheren gefotografeerd door Roel van Tour.