We zijn heel blij dat ze komt om aan het publiek te vertellen waar ze mee bezig is en hoe ze werkt.

Beatrice Waanders is een internationaal bekende textielkunstenares. Zij genoot haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie voor Kunst en Architectuur in Rotterdam, Nederland. In 1997 studeerde zij af in Interieurarchitectuur en Materiaalontwerp.

 

Beatrice werkte jarenlang als interieurarchitect bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar ontwierp en decoreerde zij de residenties en ambassades van de ambassadeurs van over de hele wereld. In 2008 maakte Beatrice een carrièreswitch als textielkunstenaar gespecialiseerd in wol en natuurlijke vezels. Zij volgde lessen aan textielinstituten waaronder het Nederlands Textielmuseum.

 

Haar kunst werd meerdere malen gepresenteerd op de Dutch Designweek, jaarlijks op Maison & Objet Parijs (Scènes d'intérieur), Design Week Tokyo, Salone di Mobile Milano, Rotterdam Art Week (OBJECT), Big Art Amsterdam, PAN Amsterdam, Art Basel Miami en in galeries en winkels wereldwijd.

 

Ze werkte voor verschillende prestigieuze merken zoals LVMH, Givenchy en met ontwerpers zoals John Galliano voor Maison Margiela Artisinale collectie, met John Galliano voor zangeres Rihanna voor W-Magazine en met de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout.